Erdoğan’ı ikna eden rapordaki cinsiyet takıntısı

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 24, 2020 / 11:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ikna ettiği iddia edilen rapor ortaya çıktı. Geçtiğimiz Mayıs ayında Erdoğan’a sunulan raporda, İstanbul Sözleşmesi’nin kadın-erkek eşitliğini sağlamaktan ziyade din, kültür, örf, töre, namus, edep kavramlarını değersizleştirilmeyi amaçladığı anlatılıyor.
Onursal Başkanlığı’nı Hayrettin Karaca’nın yaptığı Türkiye Düşünce Platformu tarafından hazırlanan 13 sayfalık raporun ayrıntılarını Gazeteci Murat Yetkin, internet sitesinde yazdı.
‘İstanbul Sözleşmesine Yönelik Hukuki ve Psikososyal Değerlendirme’ başlıklı rapor için “Kafayı cinsiyete takmışlar” yorumu yapan gazeteci Yetkin, tanıtım ve giriş hariç 10 sayfayı bulmayan raporda, 38 kez ‘Cinsiyet’ kelimesinin geçtiğini yazdı.
Erdoğan’dan İstanbul Sözleşmesinin feshini isteyen raporun aslında Cumhurbaşkanına hakaret anlamına geldiğini söyleyen Yetkin, “Çünkü ‘Bunları nasıl zamanında göremedin de imzaladın, bir de Avrupa ülkelerine imzalattın?’ anlamına geliyor” yorumunu yaptı.
Rapora göre, İstanbul Sözleşmesi toplumsal cinsiyet kavramıyla aile kurumunun zayıflatılmasını amaçlıyor. Çünkü rapor Sözleşmenin, aile içi şiddet vakalarında “dağılacak aileyi huzura kavuşturacak” uzlaştırma imkânlarını reddettiğini öne sürüyor.
Yine raporun iddiasına göre Sözleşme, imzalayan ülkelerde toplumun din, kültür, örf, töre, namus, edep kavramlarının değersizleştirilmesini amaçlıyor.
Ve nihai olarak rapora göre İstanbul Sözleşmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramıyla “kadın ve erkek ilişkilerinde sonu cinsiyetsizliğe varan bir ideolojiyi” imzalayan ülkelere dayatıyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top