Erdoğan’ın arkadaşının vakfı vergiden muaf tutuldu

Erdoğan’ın arkadaşının vakfı vergiden muaf tutuldu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, arkadaşı Osman Kaan’ın kurucusu olduğu Kaanlar Vakfı’nı vergiden muaf tuttu. BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Erdoğan’ın bu kararıyla beraber vergiden muaf tutulan vakıfların...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, arkadaşı Osman Kaan’ın kurucusu olduğu Kaanlar Vakfı’nı vergiden muaf tuttu. BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Erdoğan’ın bu kararıyla beraber vergiden muaf tutulan vakıfların sayısı da 300’e ulaşmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla 5 Ekim’de Kaanlar Vakfı, Zümrüt Vakfı ve Somuncu Baba (Hamiduddin Aksarayi) Vakfı’na vergi muafiyeti hakkı tanındı. Vergiden muaf tutulan Kaanlar Vakfı, 2014 yılında Erdoğan’ın arkadaşı Kaanlar Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaan ve ailesi tarafından kuruldu.

Vergiden muaf tutulan vakıflar arasında Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı, Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) ve Okmeydanı Spor ve Eğitim Vakfı (Okçular Vakfı) ile kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yöneticisi olduğu Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yöneticisi olduğu Nun Eğitim ve Kültür Vakfı ile diğer damadı Selçuk Bayraktar’ın yöneticisi olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı da yer alıyor.