Erdoğan'ın çevirmeni Kavakcı'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Erdoğan'ın çevirmeni Kavakcı'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
Recep Tayyip Erdoğan'ın tercümanı Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab, kendisine "Çevirmen hanım kızımız" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.Kavakcı'nın avukatı Sezgin Tunç sosyal medya...

Recep Tayyip Erdoğan'ın tercümanı Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab, kendisine "Çevirmen hanım kızımız" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kavakcı'nın avukatı Sezgin Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, kamu görevi sürdüren müvekkilini hedef aldığını öne sürdü.
CHP lideri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunduğunu duyuran Tunç'un verdiği dilekçede, müvekkilinin Cumhurbaşkanlığı bünyesinde uluslararası ilişkiler uzmanı ve danışmanı olarak görev yaptığı, üniversite öğrenimini yurt dışında tamamladığı aktarıldı.

Kamusal görev ve faaliyetleri nedeniyle Kavakcı aleyhinde sistematik kampanyalar yürütüldüğünü iddia eden Tunç, "nefret ve ayrımcılık söylemi içeren haber, sosyal medya paylaşımı ve yorumlarla müvekkilinin kişilik haklarının ihlal edildiği" öne sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun "Kavakcı'nın kişilik haklarına saldırı oluşturan beyanlarda bulunduğu" iddia edilen dilekçede, "Şüphelinin, müvekkile karşı eylemleri nedeniyle 'tehdit', 'nefret' ve 'ayrımcılık', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'kamu görevlisine hakaret' ve resen tespit edilecek suçlardan cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını talep ederiz" denildi.