Erdoğan’ın ‘Demirtaş Kürt değil’ çıkışına tepki: Kafatasçı bir siyasetin dile dökülmüş hali

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 25, 2022 / 12:22

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Selahattin Demirtaş’ı hedef aldığı, “Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı, yok, bu adam Kürt değil” sözlerine tepki gösterdi. Beştaş, “Kafatasçı bir siyasetin dile dökülmüş hali. Nasıl bir ırk ataması yapıyor? Bunu tartışmayı bile zul kabul ediyorum” dedi.

Beştaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Demirtaş’ı Kürt olduğu için yargılıyor, muhalif olduğu için yargılıyor, Kürt sorunun demokratik çözümünü savunduğu için yargılıyor, 4 Kasım 2016’dan beri rehin tutuyor ama hala onun üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. Hakikaten Allah akıl fikir versin diye söylemek istiyorum. Diyarbakır’da yaşayan, büyüyen, mesleğini yapan Demirtaş’ı anlatmak için Diyarbakırlıları toplamış. Tabii orada Diyarbakırlı varsa…”

Önemli olan fikirleri
Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan sözlerine ilişkin, “Kürt müdür değil midir, bilmiyorum ama önemli olan fikirleri. Kendisi Kürt olmayabilir, Türk olmayabilir. Başka anlayışlara sahip olabilir. Kendisi fikren bir noktaya gelebilir, oradan mağdur gördüğü insanların derdiyle dertlenmeyi kendine vazife olarak kabul edebilir. Bunun şeceresine gidip sen kimsin ki bununla ilgileniyorsun demenin bir faydası yok. Ayrıştırıcı” değerlendirmesinde bulundu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top