Erdoğan’ın gündeminde Aleviler var

Erdoğan’ın gündeminde Aleviler var
Seçimler yaklaşırken AK Parti yeniden Alevi meselesini gündemine aldı. İktidarı boyunca birçok kez Alevi çalıştayı düzenleyen AK Parti yönetimi talepleri dinledi ama sadece dinlemekle yetindi. Seçimler yaklaşırken yükselen...

Seçimler yaklaşırken AK Parti yeniden Alevi meselesini gündemine aldı. İktidarı boyunca birçok kez Alevi çalıştayı düzenleyen AK Parti yönetimi talepleri dinledi ama sadece dinlemekle yetindi. Seçimler yaklaşırken yükselen ilgi seçimlerden sonra söndü, talepler kağıt üzerinde kaldı.

Şimdi de seçimlere bir yıldan az bir süre kalmışken Erdoğan 20 yıldır yapmadığı bir şeyi yapacak ve Ankara’da bir cemevini ziyaret edecek.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Erdoğan’ın Alevi kanaat önderleriyle Mamak’taki Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevinde buluşacağını haber verdi. Hüseyin Gazi Vakfı Başkanı Ali Ayyıldız, AK Parti MKYK üyesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı olan Arif Ali Özzeybek’in yaptığı organizasyon çerçevesinde Erdoğan’ın ziyaretinin gerçekleşeceğini söyledi.

Özzeybek’in yürüttüğü bu organizasyon kapsamında Erdoğan, Hz.Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela’da katledilmelerinin anısını tutulan muharrem ayının 10. gününde Alevi inanç önderleriyle beraber orucunu açacak. Bu buluşma için hem Ankara’dan hem Ankara dışından bazı Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve akademisyenler davet edildi. Gelecek olanların yol ve konaklama masrafları İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanıyor. İsmail Saymaz’ın haberine göre çok sayıda Alevi inanç önderi katılma teklifini reddetti.