Erdoğan’ın hesabı başka, uzmanların bambaşka

Erdoğan’ın hesabı başka, uzmanların bambaşka
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kurban Bayramı’nda art arda yapılan yap-işlet-devret güzellemelerini devam ettirdi, projelerin kar ettiğini savundu. Erdoğan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kurban Bayramı’nda art arda yapılan yap-işlet-devret güzellemelerini devam ettirdi, projelerin kar ettiğini savundu. Erdoğan şunları söyledi:

YAP-İŞLET-DEVRET PROJELERİ
Muhalefetin bu projelere karşı yaklaşımı her zaman yapılmaması istikametinde oldu. Mesela Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılırken, yapılmaması için denizden motorlarla Anadolu Kavağı’na geldiler. Gösteriler yaptılar. Biz yaptık ve şu anda yoğun bir şekilde trafiği var. Ekonomi olarak “baktık” diyenlere cevap oradan geçen otobüsler, TIR’lardır. “Bu ülke batmıştır” diyenleredir. Herkesin altında arabası da var maşallah. Osman Gazi Köprüsü’nün 4 Temmuz’da 43 bin 300 araç kullandı. Bay Kemal yap-işlet-devreti daha öğrenemedi. Bay Kemal yap-işlet-yönet devletin cebinden para çıkmadan yüklenici firmaların burayı yapıp 15 sene işletir, araç geçiş süresi vardır. Bunu kullanır ve devlet ödeme yapması gerekiyorsa farkı kapatır ve yüklenici firma yap-işlet-devretle devam eder ve belki de 2-3’ye talip olurlar.

Şimdi dünyada en uzun açıklığa sahip böyle bir köprü. Biz eskiden ne çileler çekerdik. Lapseki’den Gelibolu’ya geçmek için bazen gece boyu beklerdik. Bu köprü bizim için adeta boynumuzda altın kolye. Şu anda orayı kullananlar bize dua ediyorlar. Biz de bundan mutluyuz. Sadece bu değil Şanlıurfa- Adıyaman arasında köprü var. Biz olmasak orada böyle bir köprünün hayali bile mümkün değildir. Aynı şekilde İzmir-İstanbul arası 6,5-7 saatti. Şimdi 3 saat 15 dakikada İstanbul’dan İzmir’e ulaşabiliyorsun. Avrasya, Marmara tünellerini düşünün. Bunlar medeni olmanın, kalkınmanın ötesinde onu aşan bir yapının güzellikleridir. Biz işimize bakacağız.

MUHALEFETİN ADAY AÇIKLAMAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde altılı masa da vardı. Erdoğan, “Masadakilerin işi gücü yalan dolan, fitne bölücülük. Ve ortak noktaları siyasetçilik oynamaktan zevk almaları. Terör örgütünün savunucu olmaları. Şu anda ortaklıklarını açıklayamadıkları partinin de durumu ortada. Onlar nasıl bir ihanetin içinde olduklarını kendileri düşünmesi lazım. O makamlara kendileri layık oldukları için gelmediler. Onlara makam verildiyse hepsi de onlara bir irade makamları verdi. Onlar bunun kadir kıymetini bilmedi. Şu anda masanın etrafında dönüp dolaşıp bir şeyler yapmaya gayret ediyorlar. Biz milletimizin ferasetine inanıyoruz. Kimin ne olduğunu net görür. Oyunu ona göre kullanır” ifadelerini kullandı.

IRAK DOHUK’TAKİ SALDIRI
Irak’ın ısrarla Türkiye’yi sorumlu tuttuğu Zaho saldırısına ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları söyledi:
“Bu, PKK/YPG-PYD bunların alışılmış terör eylemlerinin bir benzeri. Buna biz yabancı değiliz. Tüm Amerikalılara, aynı şekilde Rusya tarafına, “Bakın bu durum böyle, oyuna gelmeyelim” dedik. Aynı şekilde bunu Iraklı dostlarımıza da ilettik. Dert, Irak ve Türkiye arasındaki olumlu ilişkileri bozmak. Bu arada Irak’ta hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum”

KÂRLI MI? ZARARLI MI?
Ekonomi günden güne kötüye giderken Hazine garantili köprüler ve yollar tartışma konusu olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Devletin cebinden tek kuruş çıkmıyor” dediği Osmangazi Köprüsü’nün işletmecesi Nurol İnşaat’tan gelen “işletmecilikten çekilebiliriz” açıklaması üzerine köprüye ödenen paralar yeniden gündeme geldi. Bidebunuizle yayınında konuşan Prof. Dr. Uğur Emek “köprü hesabı ve gerçekleri” anlattı.

Emek şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi için ‘kapasitesi yüzde 113 oldu’ dedi. Ulaştırma Bakanı ‘iki haftada 757 bin araç geçti’ dedi, bakanın hesabı yüzde 135’e denk gelir. Bakanın söylediği hesaptan gidelim. Osmangazi’den geçiş KDV dahil 840 TL’dir. Şimdi devamını KDV’siz anlatacağım. Sözleşmeye göre 560 bin araç geçiyor. Sözleşme ücreti 777 TL. Gişede 184 TL ödeniyor, KDV’siz hali 171 TL. Yani biz araç başına 606 TL ödüyoruz. Şimdi tahsil edilen 757 bin araçtan tahsil edilen para 129.5 milyon TL. Bu 40 bin araç için de biz katkı payı ödüyoruz, 606 TL’den 339 milyon TL ödemişiz. Yani 1 TL gişe ücretinden tahsilat yapılmış, 2.62 TL biz devlet bütçesinden ödeme yapmışız. Sizce burada kar mı var? Zarar mı?

Cumhurbaşkanı buna ‘Zamana yaymalı finansman’ diye bir tabir buldu. Yani bence kredi kartı. Şimdi ben tatildeydim. Epey kredi kartı çektirdim, cebimden 5 kuruş çıkmadı. Hepsi bankamın cebinden çıktı. Şimdi buraya kadar çok akıllıca bir proje bu ama kredi kartı ekstresi geldiğinde bunun ne kadar akıllıca olduğunu göreceğiz.