Erdoğan’ın katılacağı etkinliğe PCR testi şartı getirildi

Son Güncellenme Tarihi: Mart 15, 2022 / 12:36

Pandemide normalleşme adımları kapsamında PCR testi, maske zorunluluğu ve HES kodu kaldırıldı. Fakat Türkiye Diyanet Vakfı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenleyeceği törende PCR testi zorunlu tutuldu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, etkinliğe Erdoğan da katılacağı için testin zorunlu tutulduğunu belirtti ve “Kendilerine olunca sonuna kadar PCR” dedi.

“İhtiyaç duyana dahi PCR testi yaptırılmıyor, ama eğer külliyeye gidecekseniz PCR testi yaptırmanız gerekiyor” diyen Emir şu değerlendirmeyi yaptı:
“Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği 6. Uluslararası İyilik Ödülleri törenine Cumhurbaşkanı katılacağı için, bu toplantı külliyede olacağı için katılımcılara zorunlu PCR testi yapılacağını öğrendik. Bu ülkemizdeki uygulamanın dışında ama külliye uygulamasının aynen devam ettiğini gösteriyor. Kendilerine olunca sonuna kadar PCR ama vatandaş şikayetleri olsa, teması olsa dahi PCR yok. ‘Hastalanırsa hastalansın’ diyorlar.”

DAVETİYEDE BELİRTİLDİ
Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası 6. İyilik Ödülleri Töreni bugün yapılacak. Törenin davetiyesinde “Programa katılım için 14 Mart 2022 Saat 13.00 itibari ile yapılmış PCR testi zorunludur. Testleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ve Diyanet İşleri Başkanlığında yaptırabilirsiniz” notu yer aldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top