Mehmet Şimşek şu anda AKP için vazgeçilmez görünüyor ama kısa süre önce Erdoğan'ın hedefindeydi

Mehmet Şimşek şu anda AKP için vazgeçilmez görünüyor ama kısa süre önce Erdoğan'ın hedefindeydi
Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi açıklandı. Günlerdir kulislerde en çok konuşulan isim Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre kabine açıklanmadan önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel...

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi açıklandı. Günlerdir kulislerde en çok konuşulan isim Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre kabine açıklanmadan önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Şimşek'le 3 kez görüştü. Ancak klasik ortodoks politikaları benimsemesi ile bilinen Şimşek'in Erdoğan'la faiz konusunda mutabık kalamadığına yönelik kulis bilgileri de vardı. Piyasaları temkinli olmaya iten bir diğer konu, Şimşek'in göreve gelse bile Erdoğan'ın klasik ekonomi politikalarına ne kadar süre tahammül edeceği.

Bilindiği gibi 2021 yılında dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da klasik ortodoks politikaları benimseyerek enflasyonu kontrol altında tutmak için hızlı faiz artışları yapmış, daha sonrasında gece yarısı kararnamesiyle görevden alınarak yerine mevcut bakan Nureddin Nebati getirilmişti.

Sosyal medya ise Erdoğan'ın geçmişte Mehmet Şimşek hakkında sarf ettiği cümleleri konuşuyor. 7 Aralık 2019 tarihli bir konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'i hedef alarak "E hani bunlar dürüsttü ya, dürüstlüğü kimseye bırakmıyorlardı? Bunlar Halk Bank'ı da dolandırmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.