Erdoğan’la Zarrab diyaloğu: Ne istiyorsun bu hayırseverden?

Erdoğan’la Zarrab diyaloğu: Ne istiyorsun bu hayırseverden?
Türkiye’de bakanlara rüşvet vermekten kara para aklamaya kadar çeşitli suçlamalara maruz kalan, 17 Aralık soruşturmasının kilit ismi Rıza Zarrab dün yine gündem oluşturdu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin...

Türkiye’de bakanlara rüşvet vermekten kara para aklamaya kadar çeşitli suçlamalara maruz kalan, 17 Aralık soruşturmasının kilit ismi Rıza Zarrab dün yine gündem oluşturdu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Üsküdar ilçe kongresinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Zarrab hakkındaki görüşmesini açıkladı. Davutoğlu, görüşmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı:


UTANIYORUM
“Bakanlarımıza söylemiştim, ‘bu adamla hiçbirinizin resmini görmek istemiyorum. Parasının kaynağını bilmediğiniz bu adamla ne işiniz var’ dedim. Ben bunu dedim diye Sayın Cumhurbaşkanı ‘Ne istiyorsunuz bu hayırseverden?’’ demişti. İşte hayırseveri gördük. Şimdi de Sezgin Baran Korkmaz var. Aynı şey yaşanacak. Devletim adına korkuyor ve utanıyorum.” ABD’ye iade edilen Korkmaz hakkında Zarrab gibi mahkemelerin başladığını anımsatan Davutoğlu, "Şimdi yapılması gereken şu sayın Canikli'nin, Binali Yıldırım'ın, ekonomiden sorumlu bütün bakanların; hakkında iddia olan isimlerin yapacağı çok basit bir işlem var. Ben yaptım bunu. Mal varlıkları beyanında bulunacak herkes" çağrısında bulundu. Davutoğlu, "Sezgin Baran Korkmaz diye biri var. Kara para aklayıcı, dolandırıcı. Türkiye'de bir otel kuruyor. Oradan geçmeyen devlet yöneticisi yok neredeyse. Uluslararası bir soruşturma açılınca da İçişleri Bakanı çağırıyor bunu yurt dışına gönderiyor" ifadelerini kullandı.