Barışcan İğrek

Barışcan İğrek

Ergin Ataman en doğru seçim…

A Milli basketbol takımımız, nam-ı diğer 12 Dev Adam yeni başantrenörünü belirledi.

Orhun Ene ile yolların ayrılmasının ardından Milli takımın başına en doğru ismi getirmek için harekete geçen Türkiye Basketbol Federasyonu yönetimi, basketbol tarihimizin gelmiş geçmiş en başarılı koçlarından biri olan Ergin Ataman ile anlaşmaya vardı.

Ataman’ın yardımcılıklarını Hakan Demir ve Ender Arslan üstlenecek.

Hidayet Türkoğlu liderliğindeki yönetim kurulunun Ergin Ataman kararını son derece olumlu karşılıyorum. Olması gereken bir hamle.

Ataman, tecrübeli, bilgili, çalıştırdığı bütün takımlarda büyük başarılar elde eden bir basketbol adamı. Oyuncuları ile olan ilişkileri en üst seviyede.

İyi oynadıkları maçların ardından gururlandığı gibi, kötü oynadıkları zaman da açık yüreklilik ile takımını ve kendisini eleştirebilen gerçek bir spor emekçisi…

Çeşitli platformlarda, Ergin hocanın yeniden Milli takımımızın başına getirilmesiyle alakalı olarak olumsuz eleştiriler görüyorum. Her görüşe sonsuz saygı duymakla birlikte, bu eleştirilere katılmadığımı belirtmek istiyorum.

Geçtiğimiz sezon ikinci Euroleague şampiyonluğunu ülkemize kazandıran Ergin hocanın yerine, yabancı bir ismi mi Milli takımın başına getirmek istiyorsunuz arkadaşlar? Ergin Ataman’ın ardından, Türk basketbolunun en iyi yerli antrenörlerinden olan Orhun Ene ile Ufuk Sarıca dahi Milli takım çatısı altında başarılı olamadı.

Mantıklı olalım lütfen!

Şu an itibariyle, Türk basketbolunu başarıya ulaştırabilecek tek isim Ergin Ataman’dır. Hocamıza kayıtsız şartsız destek vermeliyiz. Başka alternatif yok.

Parkeye inecek olursak…

Oyun kurucu bölgesi dışında, son derece potansiyelli ve etkili bir kadromuz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Ergin hocanın, oyun kurucu bölgesi için nasıl bir çözüm üreteceğini çok merak ediyorum.

Darüşşafaka’dan Doğuş Özdemiroğlu ve Beşiktaş Icrypex’ten Kenan Sipahi, bu bölge özelinde aday kadroya davet edilen isimler. Ancak iki oyuncu da, oyunun belirli dakikalarında benchten gelerek takımlarına katkı sağlayabilen isimler. Bütün sorumluluğu alabilirler mi? Hiç sanmıyorum.

Diğer bir oyuncumuz Shane Larkin de maçların belirli dakikalarında bu bölgede görev yapabiliyor ama, kendisinin skorer kısa (2 numara) pozisyonunda daha verimli oynadığını düşünüyorum.

Pivot pozisyonuna geçersek… Bana göre, Milli takımımızın en etkili ve gelecek vadeden bölgelerinden biri. 2 sene öncesine kadar alternatif pivot oyuncusu bulmakta zorluk çekiyorduk. Bugün ise Barcelona’da başarılı bir şekilde forma giyen Sertaç Şanlı’ya ilave olarak, NBA’ da ülkemizi başarıyla temsil eden oyuncularımız Alperen Şengün ve Ömer Faruk Yurtseven de eklendi.

Sezonu NBA temsilcisi Houston Rockets ile geçiren Alperen Şengün’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. İki senedir gerek Beşiktaş Icrypex, gerekse Houston forması altında gösterdiği performans ile her türlü övgüyü hak ediyor.

Alperen’in, pota altını domine edebilen bir yapısı var. Ayakları çabuk ve en önemlisi çok soğukkanlı. Zaman zaman, üç sayı çizgisinin gerisinden de etkili olabilen bir oyuncu. Rakiplere karşı inanılmaz bir blok tehdidi oluşturabiliyor. Performansını aynı çizgide devam ettirebilirse, 10-15 sene pota altındaki en büyük silahımız olacağı kanaatindeyim.

Ay yıldızlı takımımızın etkili ve fark yaratabilen diğer bölgeleri skorer kısa ve forvet pozisyonları.

Shane Larkin’in kalitesini tartışmaya gerek yok. Gününde olduğu zaman, takımına müthiş bir skor katkısı veriyor. Melih Mahmutoğlu gibi, şut mekaniği çok yüksek bir oyuncuya sahibiz.Furkan Korkmaz ve Cedi Osman gibi dinamik, atletik özelliklere sahip, üç sayı yüzdeleri çok yüksek olan isimler de mevcut.

Ergin Ataman ve ekibine başarılar diliyorum. Çok önemli bir göreve başlıyorlar. Takımdaki oyun kurucu eksikliğini belirli ölçülerde giderebilirsek ve Ergin Ataman ile Milli Takımımızın etrafında Türk Milleti olarak kenetlenebilirsek, eylül ayında düzenlenecek olan 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda iyi bir sonuç elde etmemiz büyük ihtimaldir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barışcan İğrek Arşivi