Ergin’den “Yargıda FETÖ örgütlenmesi” suçlamalarına yanıt

Ergin’den “Yargıda FETÖ örgütlenmesi” suçlamalarına yanıt
DEVA Partisi Teşkilat Başkanı Sadullah Ergin, Adalet Bakanlığı sırasında FETÖ örgütlenmesine zemin hazırlandığı iddialarını yanıtladı.KRT TV’de Haftanın Panoraması programında Semra Topçu’nun sorularını yanıtlayan...

DEVA Partisi Teşkilat Başkanı Sadullah Ergin, Adalet Bakanlığı sırasında FETÖ örgütlenmesine zemin hazırlandığı iddialarını yanıtladı.

KRT TV’de Haftanın Panoraması programında Semra Topçu’nun sorularını yanıtlayan Ergin, FETÖ’den mahkum olanların tümünün kendisinin Adalet Bakanı olmasından önce bakanlıkta ünvanlı kadrolara atanmış kişiler olduğunu söyledi.

Ergin, “2012’deki MİT krizinden sonra Adalet Bakanlığı’ndaki 25 kilit noktadaki personeli değiştirdim; şimdi hepsi Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı’nda görevlerine devam ediyor. Ben bu kadarını söyleyeyim, siz gerisini anlayın” dedi.

“Ergenekon davalarında yaşanmaması gereken birçok hadise var” diye konuşan Ergin, Ergenekon ve FETÖ konusunda geçmişte yapılan uyarılar için, “Sıradan bir hadiseyi bile kriminalize eden bir sistem varsa siz gerçekten kriminal bir hadiseyi kaçırabilirsiniz” diye konuştu.