Erken seçim havasını dağıttı

Erken seçim havasını dağıttı
Hükümet kanadından ‘2023’ten önce seçim yok’ açıklamaları gelse de hazırlandığı konuşulan seçim ekonomisi üzerinden, sandığın daha erken kurulacağına yönelik iddialar gündeme gelmişti. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in...

Hükümet kanadından ‘2023’ten önce seçim yok’ açıklamaları gelse de hazırlandığı konuşulan seçim ekonomisi üzerinden, sandığın daha erken kurulacağına yönelik iddialar gündeme gelmişti. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in “İşçiyi enflasyondan koruyacak asgari ücret hazırlıyoruz” açıklamaları, 3600 ek gösterge sorunu için çözümün masada olduğunu söylemesi ve iktidar sözcülerinin EYT’li sorununa ilişkin açıklamaları “erken seçim alameti” olarak değerlendirilmişti. İktidara yakın medya 2019 seçiminden ders alındığını, seçimden önce EYT sorununun çözüleceğini yazmıştı.

Çanakkale’deki konuşmasında 3600 ek gösterge konusunda tarih veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleriyle erken seçim iddialarını elinin tersiyle itti. Çözüm için 2022 yılının sonuna işaret eden Erdoğan, “Personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.