Ermenistan karıştı

Ermenistan karıştı
Azerbaycan’a toprak konusunda ödün vererek Dağlık Karabağ’daki çatışmaya son veren anlaşmayı imzalayan ve vatana ihanetle suçlanan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan baskılara karşın istifa etmedi.Muhalefet partilerinin...

Azerbaycan’a toprak konusunda ödün vererek Dağlık Karabağ’daki çatışmaya son veren anlaşmayı imzalayan ve vatana ihanetle suçlanan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan baskılara karşın istifa etmedi.
Muhalefet partilerinin baskısıyla Ermenistan Parlamentosu’nun olağanüstü bir oturum yaparak Paşinyan’ın geleceği hakkında karar vermesi bekleniyor.
Anlaşmayı ilk olarak duyuran Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Salı günü yerel saatle 01.00’de Facebook hesabından yaptığı bir paylaşımla “Rusya ve Azerbaycan devlet başkanlarıyla Karabağ savaşını sonlandırma anlaşması imzaladım” demişti.
Bunun üzerine Erivan’da sokağa çıkma yasağını tanımayarak sokaklara dökülen göstericiler “Hain Nikol, istifa” sloganlarıyla başbakanı protesto etti ve Çarşamba gece yarısına kadar istifasını talep etti.
Gösteriler sırasında Ermeni medyasında yer alan haberlere göre 100’den fazla kişi gözaltına alındı ama daha sonra bırakıldı.
Yüzlerce gösterici daha sonra parlamentoya yürüyerek olağanüstü bir oturum yapılarak başbakanın görevden alınmasını talep etti.
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook hesabından yaptığı açıklamada Şuşa’nın hafta sonunda Azerbaycan’ın eline geçmesi üzerine binlerce Ermeni askerinin kuşatma altında kalması ve tam bir çöküş riskinin ortaya çıktığını söyleyerek “Stepanakert (Dağlık Karabağ’ın yönetim merkezi Hankendi) tamamen savunmasız kalacaktı” dedi.