Ermenistan ve Azerbaycan’a ufukta masa yok

Ermenistan ve Azerbaycan’a ufukta masa yok
Yabancı liderlerin ateşkes çağrıları devam ederken Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’dan “Masaya oturmayacağız” açıklaması geldi. Liderler Dağlık Karabağ’daki çatışmaları...

Yabancı liderlerin ateşkes çağrıları devam ederken Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’dan “Masaya oturmayacağız” açıklaması geldi. Liderler Dağlık Karabağ’daki çatışmaları sonlandıracak görüşmelere başlamayı reddetti. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rus devlet televizyonuna yaptıkları açıklamada iki taraf arasında görüşme olmayacağını söyledi. Paşinyan, Washington Post’a verdiği röportajda Azerbaycan ile barış görüşmelerine hazır olmadıklarını tekrarladı.
‘TEK KOŞUL GERİ ÇEKİLME’
Washington Post yazarı David Ignatius’a röportaj veren Paşinyan, Ankara’nın Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’yu istikrarsızlaştırdığını iddia ederek Türkiye’nin yeni hedefinin Kafkasya olduğunu söyledi. Ermeni yetkililer dün bir açıklama yaparak, “Dağlık Karabağ’a ‘barış gücü’ konuşlandırmayı düşünmüyoruz” dedi. Aliyev ise yaptığı son açıklamada, “Azerbaycan’ın tek koşulu Ermenistan ordusunun geri çekilmesidir. Eğer geri çekilirlerse çatışmalar durur. Stratejik tepeleri işgalcilerden kurtarıp, bir takım yerleşim birimlerini işgalden kurtarıp, uzun bir dönemden sonra bu topraklara girdik. Bu topraklarda bayrağımızı açtık. Artık bu topraklardan bizi kimse çıkaramaz” diye konuştu. Aliyev konuşmasında Türkiye’ye de teşekkür etti.
MOSKOVA’DA TOPLANTI TEKLİFİ
Avrupa Birliği ateşkes çağrısını dün tekrarlarken Birleşmiş Milletler de Güvenlik Konseyi’ni Dağlık Karabağ’daki çatışmalarla ilgili toplayarak, “Çatışmalara derhal son verilsin” çağrısında bulundu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise dün akşam saatlerinde, “Rusya olarak Ermenistan ve Azerbaycan Dışişeri Bakanlarını Moskova’da toplantıya çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.