Ersin Tatar: Kimse yapamadı ben yaptım

Ersin Tatar: Kimse yapamadı ben yaptım
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 46 yıldır kapalı olan Maraş sahil şeridini açma kararını Ankara’da ilan etmesiyle ilgili olarak, “Türk Hükümeti beni çağırmış Ankara’ya, bu fırsat her zaman...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 46 yıldır kapalı olan Maraş sahil şeridini açma kararını Ankara’da ilan etmesiyle ilgili olarak, “Türk Hükümeti beni çağırmış Ankara’ya, bu fırsat her zaman gelmez. Neden gitmeyeyim? Ben pası aldım, golü attım” dedi.
HaberTürk’ten Nagehan Alçı’ya konuşan Tatar, Maraş’ın “seçim malzemesi yapılmayacak kadar önemli bir mevzu” olduğunu söyleyerek, “Bakın hiçbir lider işi bu noktaya getiremedi. Bunu ben getirdim. Bu şansı ben yakaladım” değerlendirmesinde bulundu.

MADEM KATAR’LA DOSTSUN KKTC’Yİ TANISIN
KKTC’de Maraş’ın sahil kısmının 46 yıl sonra yeniden açılmasıyla ilgili görüşü sorulan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,”Maraş’ın tamamın açılması lazım. Niye sahili açıyorlar? Niye tamamını açmıyorlar? Maraş’ın tamamını açacaklar ve KKTC’nin tanınması için Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün ülkeler nezdinde girişimde bulunması lazım, bunu yapacaklar. Madem Katar’la bu kadar dostsun, Katar KKTC’yi tanısın. Diğer dost olan ülkeler var, onlar da tanısınlar” dedi.