Ersoy’a şemsiye tutan komutan görevden alındı

Ersoy’a şemsiye tutan komutan görevden alındı
Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir’de bir askerin sanatçı Bülent Ersoy’a şemsiye tutan subay görevden alındı.Ne zaman çekildiği bilinmeyen fotoğrafta, Ersoy’un tekerlekli sandalyede oturduğu görülüyor....

Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir’de bir askerin sanatçı Bülent Ersoy’a şemsiye tutan subay görevden alındı.

Ne zaman çekildiği bilinmeyen fotoğrafta, Ersoy’un tekerlekli sandalyede oturduğu görülüyor. Bu sırada Deniz Kuvvetleri’nden bir rütbeli, Ersoy için şemsiye tutuyor. Fotoğraf üzerine Milli Savunma Bakanlığı inceleme başlatmıştı.

Bakanlık, dün komutanın görevden alındığını duyurdu. Açıklamada, “Hakkında inceleme başlatılan Anıtkabir Komutanı ve takım komutanı görevinden alınmıştır” denildi.

SARIKLI AMİRAL’DEN BUGÜNE DİSİPLİN SÜREÇLERİ HIZLANDI

Anıtkabir’de Ersoy’a şemsiye tuttuğu için ışık hızıyla görevden alınan komutanların aksine MSB daha önce aylarca süren disiplin süreçleriyle gündeme gelmişti. Üniforması üzerindeyken sarıkla tarikat tekkesine gitmesiyle yansıyan Tuğamiral Mehmet Sarı için disiplin soruşturması aylar sürmüştü. Mart 2021’de görüntüler ortaya çıktı, yetkililer görüntülerin ‘kabul edilemez’ olduğunu söyledi ancak ilk açıklama 29 Temmuz’da yapıldı ve Sarı’nın görevden alındığı açıklandı. Sarı için disiplin soruşturması ise hiçbir zaman tamamlanmadı. Sarı’nın 4 Ağustos 2021’deki YAŞ kararlarıyla emekli edildiği ortaya çıktı.