ERZURUM’DA HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ İCRALIK

ERZURUM’DA HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ İCRALIK
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl Erzurum’daki icra dosyalarına dikkat çekti. Erzurum’da 2021 yılında her icra dairesinde icra dosyası sayısının ortalama 13-14 bin seviyelerinde olduğunu söyleyen DEVA Partisi İl...

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl Erzurum’daki icra dosyalarına dikkat çekti. Erzurum’da 2021 yılında her icra dairesinde icra dosyası sayısının ortalama 13-14 bin seviyelerinde olduğunu söyleyen DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, “Tüm icra dairelerindeki icra dosya sayısı tam 70 bin adet… Bu korkunç bir rakam. Erzurum merkez nüfusu 2021 yılında 377 bin idi. İcra sayısının nüfusa oranı yüzde 18-19 civarında. Yani yaklaşık her 5′ kişiden 1’i icralık” dedi.

Vahit Bingöl sayıların 2022’nin ilk altı ayında dosya sayısının arttığını belirtti, “2022 yılı haziran ayında her icra dairesindeki icra dosya sayısı 6 binlere dayandı. Toplam icra dosya sayıları nüfusun yüzde 25-30 seviyelerine geldi. Bu konjonktürde korkarım ki sayı 2021 yılı icra dosya sayılarını maalesef geçecek” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı böyle bir tablo içinde sivil toplum örgütlerinin sessizliğini eleştirdi, “Peki hem Erzurum hem ülkemiz batma noktasına gelmişken sivil toplum kuruluşları ne yapıyor? Sessizliğe gömülmüş kendi işlerini yürütmeye çalışıyorlar. Bu konularla ilgili şimdiye kadar bir açıklama duydunuz mu? Oysa hep birlikte sessizce batıyoruz” diye konuştu.