ERZURUM’DA KIŞ OYUNLARI HEYECANI

ERZURUM’DA KIŞ OYUNLARI HEYECANI
Uluslararası kış sporları organizasyonlarına ev sahipliği yapan Erzurum, dünyada ilk kez düzenlenecek 2023 Dünya Okullar Arası Kış Oyunları için gün sayıyor.2011'de yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade)...

Uluslararası kış sporları organizasyonlarına ev sahipliği yapan Erzurum, dünyada ilk kez düzenlenecek 2023 Dünya Okullar Arası Kış Oyunları için gün sayıyor.

2011'de yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade) ve 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017) gibi birçok uluslararası organizasyonların düzenlendiği Erzurum, Dünya Okul Sporları Federasyonu (ISF) ile Türkiye Okul Sporları Federasyonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 11-18 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 2023 Dünya Okullar Arası Kış Oyunları'na (2023 ISF Winter Games Gymnasiade) ev sahipliği yapacak.

Palandöken ve Kandilli kayak merkezleri ile atlama kuleleri başta olmak üzere kış sporlarının yapılabildiği önemli tesislere sahip kent, dünyada ilk kez düzenlenecek bir organizasyon için de gün sayıyor.

Yaklaşık iki hafta sonra başlayacak organizasyonda 14-17 yaş arasındaki sporcular biatlon, kayaklı koşu, curling, artistik buz pateni, alp disiplini ve snowboard branşlarında mücadele edecek.