Erzurum’da Kuran kursundaki istismarı aileler anlattı

Erzurum’da Kuran kursundaki istismarı aileler anlattı
Erzurum’da cinsel istismara uğrayan Kur’an kursu öğrencilerinin aileleri, kursta yaşananları Sözcü’ye anlattı. Diyanet’e bağlı Kur’an kursunda istismarcı hocanın, çocukları bıçakla tehdit edip korkuttuğu, şiddet uygulayarak...

Erzurum’da cinsel istismara uğrayan Kur’an kursu öğrencilerinin aileleri, kursta yaşananları Sözcü’ye anlattı. Diyanet’e bağlı Kur’an kursunda istismarcı hocanın, çocukları bıçakla tehdit edip korkuttuğu, şiddet uygulayarak istismar ve tacizleri videoya aldığı ortaya çıktı.

Aileler, olayın istismara uğrayan çocuklardan birisinin yaşananları annesine anlatmasıyla ortaya çıktığını söyledi. İhbar üzerine Yozgat’ta gözaltına alınan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Erzurum Valisi Okay Memiş daha önce yaptığı açıklamada olayı doğrulamıştı.

KURS KAPATILARAK TÜM ÇALIŞANLAR AÇIĞA ALINDI
Yaşları 10 ile 11 arasında değişen istismara uğrayan 7 çocuğun ise pedagoglar gözetiminde Çocuk İzleme Merkezi’nde ifadeleri alındı. İl Müftülüğü’nün başlattığı idari soruşturma kapsamında kurs kapatılarak öğrencileri değişik kurslara dağıtıldı. Kursta görevli tüm çalışanlar ise açığa alındı. Ailelerin anlattıklarına göre istismarcı hoca, 6 aydır çocuklara hem şiddet uygulamış hem de istismar etmiş.

ŞİKAYET EDİLMİŞ FAKAT İŞLEM YAPAN OLMAMIŞ
Çocukları istismar eden sözleşmeli hoca ailelerin anlattıklarına göre daha önce, kurstaki başka bir hoca tarafından şikayet edilmiş ancak ilgililer konuyla ilgili her hangi bir işlem yapmamışlar.