Erzurumlu çiftçinin dramı Çocuklarımı okuldan aldım bakamıyorum; geçen yıl 70 ineğimi sattım

Erzurumlu çiftçinin dramı Çocuklarımı okuldan aldım bakamıyorum; geçen yıl 70 ineğimi sattım
AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanları “Vatandaşımızı enflasyona ezdirmiyoruz, ezdirmeyeceğiz” diyor sıklıkla. Ancak ekonomik veriler ve vatandaşların kentlerini ziyaret eden milletvekilleri ile parti yöneticilerine...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanları “Vatandaşımızı enflasyona ezdirmiyoruz, ezdirmeyeceğiz” diyor sıklıkla. Ancak ekonomik veriler ve vatandaşların kentlerini ziyaret eden milletvekilleri ile parti yöneticilerine anlattıkları başka bir Türkiye fotoğrafı ortaya koyuyor.

· İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar’ın esnaf ziyaretinde konuşan çiftçinin “Yeter kardeşim, halimiz ne olacak” diyerek anlattıkları pek çok yurttaşın yaşadıklarını yansıtıyor:

· Bir senenin içinde 70 tane ineğimi satım.

· Yüzlerce dönüm arazim var ekemiyorum.

· Traktörümde mazot yok.

· Çocuklarımı okuldan aldım, bakamıyorum.

· Cebimde para yok, çiftçiyim, mal sahibiyim, çocuklarım var, kahveye gidemiyorum, lokantanın kapısından geçemiyorum.

· Kredi kartıyla yem alıyorum, esnaf para yoksa vermiyoruz diyor.

· Bütün ineklerimi bedavadan sattım geçen yıl.

· Çocuklarım okulu bırakıp İstanbul’a çalışmaya gittiler. Biri fırında çalışıyor, diğer çocuğum ayakkabı boyacısı.

· İYİ Partili Melih Kırkpınar, “Sayın Tarım Bakanı çiftçinin sesine ne zaman kulak vereceksiniz? Besici perişan, üretici perişan, köylü perişan, esnaf perişan, çiftçi perişan. AKP iktidarı kendi derdine düşmüş. Halkın içine çıkamayan, halkın dertlerini, sorunlarını dinlemeyen, tespit edemeyen AKP iktidarıyla yirmi yıldır bu ülke uğraşıyor. Ama vatandaş bitti.” Diyerek tanık olduklarını anlattı.