Esad: Türkiye Suriye’nin taleplerini karşılamaya hazır

Esad: Türkiye Suriye’nin taleplerini karşılamaya hazır
AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Esad ile görüşebiliriz, siyasette küslük ve dargınlık olmaz" sözleri Lübnan basınında büyük yer buldu. Beşar Esad ise bu ifadeler üzerine Türkiye ile yakın temasa değindi.Suriye Devlet...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Esad ile görüşebiliriz, siyasette küslük ve dargınlık olmaz" sözleri Lübnan basınında büyük yer buldu. Beşar Esad ise bu ifadeler üzerine Türkiye ile yakın temasa değindi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriyeli bazı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beşar Esad, Suriye ile Türkiye arasında istihbarat düzeyinde temasların sağlandığını ifade ederek, önümüzdeki zamanlarda bu düzeydeki temasların yükselebileceğini açıkladı.

ESAD ADIM ATILMASINI BEKLİYOR

Esad, Türk yetkililerle yapılan görüşmelerin 'bilgi paylaşımı' ile sınırlı olduğunu söyleyip bu görüşmelerin ilişkilerin düzeyini artırmaya yardımcı olacağını da ifade etti. Türkiye'nin, Suriye'nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu söyleyen Esad, Ankara'nın pratik adımlar atmasını ve sözlerin eylemlerle bütünleşmesini umduklarını kayıtlara geçirdi.

SİYASİ MANEVRA MI, TÜRKİYE CİDDİ Mİ

Esad'ın, Türkiye ile yaklaşımlarında bazı Arap ülkelerinden daha samimi olabileceğini fakat Türkiye'nin tutumunu ciddi mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğuna karar vermenin mümkün olmadığını söyledi. Şam ile terör örgütü PKK/YPG arasında kurulan temasın, aşiret ilişkisi açısından değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Esad, sadece hizmet ve geçim gibi sorunlar konusunda görüştüklerini açıkladı.