Esad Türkiye’yi kınadı

Esad Türkiye’yi kınadı
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın, “Ankara-Şam arasında gerilimi azaltmak üzere” Suriye’ye yaptığı ziyarette, Türkiye’nin Suriye’de operasyona karşı olduklarını açıklamıştı.Konuyla ilgili dün...

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın, “Ankara-Şam arasında gerilimi azaltmak üzere” Suriye’ye yaptığı ziyarette, Türkiye’nin Suriye’de operasyona karşı olduklarını açıklamıştı.

Konuyla ilgili dün de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan açıklama geldi. Esad, İran’ı bölgesel zorluklara karşı ‘çözümün bir parçası olduğu için’ överken, ülkesinde gerginlik yaratan güçleri kınadı.

Bazı endişeleri gidermek için ortak bölgesel çabalara ihtiyaç olduğunu belirten Esad, yönetimlerinin, Suriye’yi savaştan uzak tutan her türlü çözümü desteklediğini vurguladı. Esad, Türkiye’yle ilgili olarak da “Suriye topraklarına yönelik girişimlerini haklı çıkarmak için kullanılan bahaneler yanlış ve gerçeklikle hiçbir ilgisi yok” dedi. Esad, Türkiye’yi Birleşmiş Milletler şartlarını yerine getirmemekle suçladı.