Esad’dan İran’a sürpriz ziyaret

Esad’dan İran’a sürpriz ziyaret
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Tahran’a giderek İran’ın dini lideri Ali Hamaney ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüştü.Euronews’in haberine göre Ali Hamaney, bölge konuları ve Suriye›deki son gelişmelerin...

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Tahran’a giderek İran’ın dini lideri Ali Hamaney ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüştü.

Euronews’in haberine göre Ali Hamaney, bölge konuları ve Suriye›deki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, «İki ülke arasındaki ilişkilerin eskisinden daha fazla iyileştirilmesi için çaba sarf edilmeli” ifadelerini kullandı.

Hamaney, Suriye’nin saygınlığı ve prestijinin eskisinden daha fazla olduğunu iddia etti ve herkesin bu ülkeyi bir güç olarak gördüğünü ileri sürdü.

İran devlet televizyonunun aktardığına göre Esad ise görüşmede, “İran ve Suriye arasındaki stratejik bağlar, Siyonist rejimin (İsrail) bölgeye hakim olmasını engelledi” dedi.

Cumhurbaşkanı İbraim Reisi ise Esad ile yaptığı görüşme sonrası hükümetinin önceliğinin Tahran ve Şam arasındaki stratejik işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu söyledi. Esad, Reisi ile yaptığı görüşmenin ardından ülkeden ayrıldı.

İran, son yıllarda Suriye ile ekonomik ilişkileri geliştirme konusunda önemli adımlar attı. Esad son olarak İran’ı 2019 yılı Şubat ayında ziyaret etmişti.