‘Eşcinsellik hastalıktır’ diyen doktor kovuldu

‘Eşcinsellik hastalıktır’ diyen doktor kovuldu
Almanya’da kalp hastalıkları uzmanı Metin Çakır sosyal medya hesabından eşcinselliği “hastalık” olarak nitelendirmesinin ardından geçici olarak görevden alındı. Karlsruhe’deki Helius kliniğinde kalp damar cerrahı olarak...

Almanya’da kalp hastalıkları uzmanı Metin Çakır sosyal medya hesabından eşcinselliği “hastalık” olarak nitelendirmesinin ardından geçici olarak görevden alındı. Karlsruhe’deki Helius kliniğinde kalp damar cerrahı olarak görev yapan Metin Çakır ‘’Bir hekim olarak eşcinselliğin, transseksüelliğin hastalık olduğunu belirtmek isterim’’ paylaşımında bulundu. Sosyal medyada yoğun eleştiriler alan Çakır paylaşımını sildi. Helius kliniği açıklamasında ‘’Çalışanımızla oturup geçici olarak görevden ayrılmasını kararlaştırdık. Tabib odası ile durumu inceleyip bir değerlendirmede bulunacağız. Kendisi 20 yıldır hastanemizde görev yapıyor” denildi.
SAĞLIK BAKANI DA LGBT BİREY
Sosyal medyada büyük tepki gösterilen Doktor Çakır’a Almanya’nın Sağlık Bakanının da LGBT birey olduğu hatırlattı. Sağlık Bakanı Jens Spahn geçen yıl eşcinselliğin hastalık olmadığını ve bu nedenle tedavi edilemeyeceğini söyleyip “gay dönüşüm terapisini” yasaklayacağını açıkladı.