ESKİ AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ RÜŞVETİ ‘GANİMET’ DİYE SAVUNDU

ESKİ AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ RÜŞVETİ ‘GANİMET’ DİYE SAVUNDU
Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin TMO Şanlıurfa Şubesi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı’nın aralarında olduğu 10 kişi 7 Nisan 2021 tarihinde gözaltına alınmıştı.“Rüşvet...

Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin TMO Şanlıurfa Şubesi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı’nın aralarında olduğu 10 kişi 7 Nisan 2021 tarihinde gözaltına alınmıştı.

“Rüşvet almak ve vermek”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “kamuyu zarara uğratmak” suçlaması ile tutuklanan Bağlı ile birlikte dört kişi hakkında Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından dava açıldı.

Delil olarak ihbarlar ve telefon konuşmalarının gösterildiği iddianamede Bağlı, yedi ihaleye fesat karıştırmakla suçlandı.

TMO Şanlıurfa Şubesi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı aynı zamanda eski AK Parti Milletvekili Mazhar Bağlı’nın kardeşi.

Dava açılması üzerine bir yıl önceki haberi alıntılayan Mazhar Bağlı, "Kardeşim ile ilgili bir olayı benimle ilişkilendirme çabanızı lanetliyorum. Ayrıca İslam hukukunda ganimet müessesi vardır ve Suriye savaş ganimeti helaldir" ifadelerini kullandı.