Eski AKP’li Bakan Çelik: Adalet, demokrasi, hukuk ve ifade özgürlüğü yoksa yaptığınız yollar ve köprüler beş para etmez

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 15, 2023 / 14:10

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “İster bugünkü hükümetimiz, ister Çin ve isterse Rus hükümeti olsun, eğer bugünkü bireysel hak ve özgürlükleri kamil anlamda yaşatmıyorsa, eğer bir ülkede bireysel hak ve özgürlükler, hukuk devleti, demokrasi, adalet, ifade özgürlüğü, bireysel saygı yoksa sizin yaptığınız yollar ve köprüler kusura bakmayın beş para etmez” dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Sayın Erdoğan ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun birbirine yakın oylar alacağını düşünüyorum. İkinci turda milletvekilliği konusunda ağırlık kimde ise o taraf seçimin galibi olacak ve diğer taraf kaybetmiş olmanın moral bozukluğu ile ikinci tura gitmiş olacak. Dolayısıyla birinci turdaki milletvekilliği seçimi ikinci turdaki cumhurbaşkanlığı seçimini büyük çapta belirtecektir” ifadesini kullandı.

Kadir Gürhan ve Selim Ercan’ın Elipshaber’de yer alan habere göre, Hüseyin Çelik’in açıklamalarının bir bölümü şöyle: 

“BİR ÜLKEDE ADALET YOKSA YAPTIĞINIZ YOLLAR, KÖPRÜLER BEŞ PARA ETMEZ”

Güzel şeylere gelelim; Sultan Abdülhamit en çok yol yapan, en çok hükümet konağı yapan, en çok okul yapan, en çok hastane ve demiryolu yapan padişahtır, hakkını teslim etmek lazım. İster bugünkü hükümetimiz, ister Çin ve isterse Rus hükümeti olsun, eğer bugünkü bireysel hak ve özgürlükleri kamil anlamda yaşatmıyorsa, olması gerektiği gibi yaşatmıyorsa, eğer bir ülkede bireysel hak ve özgürlükler yoksa hukuk devleti, demokrasi, adalet yoksa düşünceyi ifade etme özgürlüğü yoksa bireysel saygı yoksa ötekine saygı yoksa sizin yaptığınız yollar ve köprüler kusura bakmayın beş para etmez. Dünyanın en büyük yollarını, havaalanını, oto yollarını Çin yapıyor ama Çin dünyanın en iğrenç ülkesidir, kimse kusura bakmasın. Varsayın ekonomi gül gülistan, süt liman. Sen benim midemi doyuruyorsun ama aklımla alay ediyorsun, vicdanımı taciz ediyorsun kusura bakma orada yaşanmaz.

“ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU’NUN BİRBİRİNE YAKIN OY ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Her iki tarafta da hakkettiği halde listelere girmeyen, hakketmediği halde listelerde yer alan adaylar var. Bu bugüne mahsus değil, geçmişte de var olan bir şey. Seçimin ilk turda biteceğinin kanaatinde değilim. Sayın Erdoğan ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun birbirine yakın oylar alacağını düşünüyorum. İkinci turda milletvekilliği konusunda ağırlık kimde ise o taraf seçimin galibi olacak ve diğer taraf kaybetmiş olmanın moral bozukluğu ile ikinci tura gitmiş olacak. Dolayısıyla birinci turdaki milletvekilliği seçimi ikinci turdaki cumhurbaşkanlığı seçimini büyük çapta belirtecektir. Seçimi savaş ile karıştırmayalım. Herkesin seçime sayılı günler kala baltalarını bileyerek beklemesi, bizim hala üçüncü bir dünya ülkesi olduğumuzu gösteriyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top