Eski başkan Uysal: Sayın İmamoğlu geçmişte yaşananları anlattı, hiç gerek yok

Eski başkan Uysal: Sayın İmamoğlu geçmişte yaşananları anlattı, hiç gerek yok
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski İBB başkanı Mevlüt Uysal dönemiyle ilgili “5 bin 608 kişiden adli sicil kaydı alınmamış. 5 bin 870 kişinin adli sicili ‘özel’ olarak alınmış. İşe alınanlar arasında, bombalı saldırı...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski İBB başkanı Mevlüt Uysal dönemiyle ilgili “5 bin 608 kişiden adli sicil kaydı alınmamış. 5 bin 870 kişinin adli sicili ‘özel’ olarak alınmış. İşe alınanlar arasında, bombalı saldırı dahil beş terörist var.” açıklamasında bulundu. Uysal ise, “Terör sorununu çözmeli. Sayın İmamoğlu geçmişte yaşananları anlattı. Ona hiç gerek yok.” dedi. Uysal aynı zamanda, “İmamoğlu’na siyaseten bir haksızlık yapılıyorsa onun da karşısında durmak lazım.” değerlendirmesini yaptı.

OdaTV’den Ersin Eroğlu’nun haberine göre Uysal, “30 bin kişi alındı diyor. Taşeron yasasından dolayı kadroya geçenleri paylaşmanın bir anlamı yok. Bizim o süreçte ‘işe aldı’ dediği şahıslar taşeron yasası diye bilinen KHK ile direkt kanunen belediye iştiraklerine almak zorunda olduğumuz kişiler. Biz taşeron yasası gereği yapılması gerekeni yaptık. Kanun bize ‘adli sicil kaydı var’ dediyse yapmışızdır, ‘yok’ dediyse yapmamışızdır. İstesek bile 30 bin kişiden bunu talep edebilir miyiz? Adam vermiyorum dese zoraki nasıl alacağız. Kanun böyle bir zorunluluk getirmediyse bizim ek bir şey alma ihtimalimiz yok” dedi.