Eski Papa Benedict vefat etti

Eski Papa Benedict vefat etti
Eski Papa 16. Benedict, 95 yaşında hayatını kaybetti. 16. Benedict, 2005'ten 2013'te görevi bırakana kadar Katolik Kilisesi'ne liderlik etmişti.Vatikan Sözcüsü Matteo Brubi yaptığı açıklamada, "Büyük bir üzüntüyle sizi Papa...

Eski Papa 16. Benedict, 95 yaşında hayatını kaybetti. 16. Benedict, 2005'ten 2013'te görevi bırakana kadar Katolik Kilisesi'ne liderlik etmişti.
Vatikan Sözcüsü Matteo Brubi yaptığı açıklamada, "Büyük bir üzüntüyle sizi Papa 16. Benedict'in bu sabah 9.34'te Vatikan'daki Mater Ecclesiae Manastırı'nda hayatını kaybettiği konusunda bilgilendiriyorum. Mümkün olan en kısa zamanda daha fazla bilgi paylaşılacak" ifadelerini kullandı. Papa Francesco, 28 Aralık'ta 16. Benedict'in "çok hasta olduğunu" duyurmuştu.

  1. Benedict'in ölümü, aynı zamanda iki papanın hayatta olduğu bir dönemi de kapamış oldu. The Guardian'ın aktardığına göre bu durum, Vatikan'da zaman zaman rakip kamplar arasında gerilimin tırmanmasına sebep olmuştu. 16. Benedict'in ölümünün ardından istediği takdirde Francesco'nun da emekli olmasının önü açıldı. Görevi bırakması durumunda aynı anda üç papa hayatta olacağı için böyle bir karar alması mümkün görünmüyordu.
    Joseph Aloisius Ratzinger adıyla 1927'de doğan 16. Benedict, yakın zamanın en muhafazakar görüşlü papalarından biriydi. Bavyera kırsalında doğan 16. Benedict o zamanlar zorunlu olduğu gerekçesiyle 14 yaşında Hitler Gençliği'ne katılmış ve 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası ordusunda yer almıştı.