Eski Ülkü Ocakları Başkanı’na suikast

Eski Ülkü Ocakları Başkanı’na suikast
Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıda, Ateş'in yanında bulunan arkadaşı...

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıda, Ateş'in yanında bulunan arkadaşı Selman Bozkurt ise omzundan yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

Sinan Ateş, Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde bir binadan çıkarken, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Sinan Ateş, başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı.

Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi tarafından kalp masajı yapılan Ateş, ardından özel bir hastaneye kaldırıldı.

Ateş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ateş'in cenazesi, otopsi için Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Sinan Ateş, memleketi Bursa'da toprağa verilecek.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ateş için 'başsağlığı' mesajı yayınladı. "Devlet cinayeti aydınlatmalıdır" diyen Kılıçdaroğlu, "Sokakları karıştırmak isteyenlerin oyunlarına düşülmemelidir" uyarısında bulundu.