Eskişehir’de kadınlar ‘yoga yasağına’ yoga yaparak yanıt verdi

Eskişehir’de kadınlar ‘yoga yasağına’ yoga yaparak yanıt verdi
Eskişehir Dede Korkut Parkı’nda yoga yapılmasının yasak olduğu yöndeki açıklamalara tepki gösteren kadınlar, Dede Korkut Parkı’nda toplanarak önce eylem sonra da yoga yaptı.HER GÜN KEYFİ YASAKLA UYANIYORUZDede Korkut Parkı’nda...

Eskişehir Dede Korkut Parkı’nda yoga yapılmasının yasak olduğu yöndeki açıklamalara tepki gösteren kadınlar, Dede Korkut Parkı’nda toplanarak önce eylem sonra da yoga yaptı.

HER GÜN KEYFİ YASAKLA UYANIYORUZ
Dede Korkut Parkı’nda toplanan yaklaşık 200 kadın basın açıklamasının ardından yoga yaparak tepkilerini dile getirdi.

Sözcü’nün haberine göre, Parkta toplanan kadınlar, ellerinde ‘Matımı aldım, taytımı giydim, şimdi Vali düşünsün’, ‘Bedenimi değil şiddeti durdur’, ‘Sporuma, parkıma, hayatıma karışma’ yazılı dövizler açarak, ‘Kadınlar birlikte, dirlikte güçlü’, ‘AKP elini bedenimden çek’, ‘Yaşasın kadın dayanışması’ şeklinde slogan attı.

Kadınlar adına açıklama yapan Buse Aydemir, yasaklar ülkesi Türkiye’de her gün yeni bir keyfi yasakla uyandıklarını söyledi. Aydemir, “Konserin, festivalin, eğlenmenin sudan bahanelerle ve toplum, “genel ahlak’ gerekçe edilerek engellenmesinin ardından parkta yoga yapmak da yasaklandı” dedi.