ESKİŞEHİR’DE ŞAHANE GÖSTERİ

ESKİŞEHİR’DE ŞAHANE GÖSTERİ
Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde 17-18 Eylül’de düzenlenen “Sivrihisar Hava Gösterileri 2022” etkinliğine katılan pilot ve paraşütçülerin nefes kesen gösterilerini yaklaşık 60 bin kişi izledi.Necati Artan Tesisleri’nde...

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde 17-18 Eylül’de düzenlenen “Sivrihisar Hava Gösterileri 2022” etkinliğine katılan pilot ve paraşütçülerin nefes kesen gösterilerini yaklaşık 60 bin kişi izledi.

Necati Artan Tesisleri’nde halka açık ve ücretsiz gerçekleştirilen gösterilerin bu yıl 7’ncisi düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SOLOTÜRK ve TUSAŞ’ın geliştirdiği eğitim uçağı HÜRKUŞ ile yerli ve yabancı pilotlar hünerlerini sergiledi.

Türkiye’nin tek sivil kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener’in kırmızı renkli “Pitts S2-B”, hava yarışı pilotu Daniel Genevey’in Extra 330 SC, Andy Goodall’ın da T-6 Texan uçaklarıyla sundukları performanslar, kokpit önündeki ve kanatlardaki aksiyon kameralarıyla kaydedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Paraşüt Takımı’nın atlayışlarının ardından hava el ele tutuşup, oluşturdukları halkanın ardından paraşütlerini açarak alana inişleri ile yaşları 70’in üzerinde olan Ömer Erdem, Halit Öner ve Doğan Müjdat Süzen’den oluşan”Deli Anlılar” paraşüt ekibinin uçaktan atlayışları da görüntülendi.