ESNAF İFLASLARI ARTTI

ESNAF İFLASLARI ARTTI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Esnaf Sicil Gazetesi’nin verilerini paylaşarak bu yılın ilk 5 ayındaki esnaf iflaslarını değerlendirdi. Ağbaba rakamları büyüme modelinde esnafın payına toplu iflas düşüyor diye...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Esnaf Sicil Gazetesi’nin verilerini paylaşarak bu yılın ilk 5 ayındaki esnaf iflaslarını değerlendirdi. Ağbaba rakamları büyüme modelinde esnafın payına toplu iflas düşüyor diye yorumladı.

Yılın ilk 5 ayında, meslekten ve sicilden terkinini yaparak iflas eden esnaf sayısı 47 bin 128'e yükseldiğini belirten Ağbaba, “Böylece bu yılın henüz ilk 5 ayında iflas eden esnaf sayısı 50 bine yaklaştı. Mayıs ayında iflas eden esnaf sayısı ise 8 bin 322 olarak kayıtlara geçti. 2021 yılının mayıs ayında iflas eden esnaf sayısı 3 bin 893 olarak açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıl mayıs ayından bu yılın mayıs ayına iflas eden esnaf sayısında yaşanan artış yüzde 113 oldu” dedi.

Hükümetin ekonomiye pembe gözlükle baktığını, yaşanan olumsuzlukları görmezden geldiğini söyleyen Veli Ağbaba, “Bakan Nebati her seferinde göstergeler iyi, piyasalar canlı diyor ama yaşanan toplu iflasları da görmemezlikten geliyor. Nebati’nin enflasyona dayalı sözde büyüme modelinde esnafların payına toplu iflas düşüyor” ifadelerini kullandı.