Esnaf kendi cenaze namazında

Esnaf kendi cenaze namazında
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaf için açıkladığı hibe desteklerini protesto etmek ve salgın sebebiyle sıkıntıda olan esnafın sorunlarını dile getirmek amacıyla CHP Manisa il ve ilçe örgütleri ortaklaşa ‘Esnaf...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaf için açıkladığı hibe desteklerini protesto etmek ve salgın sebebiyle sıkıntıda olan esnafın sorunlarını dile getirmek amacıyla CHP Manisa il ve ilçe örgütleri ortaklaşa ‘Esnaf öldü. Allah rahmet eylesin’ sloganıyla tabutlu eylem yaptı.
Eylemde aylardır kapalı olduğunu ifade eden çay ocağı işletmecisi 49 yaşındaki Mehmet Kaygısız, şunları söyledi:
“BORCU OLMAYAN ESNAF MI VAR”
“Vergilerimiz, kiralarımız, Bağ-Kur borçlarımız üst üste birikti. Geceleri ‘Biz bunları nasıl öderiz’ diye düşünmekten uyuyamıyoruz. 5 bin lira destek vereceklerini söylüyorlar. Eğer borçların yoksa sana bu parayı veriyorlar. Bağ-Kur’a borcun olmayacak, vergi, banka borcun olmayacak. Borcu olmayan esnaf mı var? Benim borcum olmasa zaten bu hibeye niye ihtiyacım olsun? Ben hibe altında destek veriyoruz diyenleri kınıyorum. Hakkımı da helal etmiyorum.”
“ESNAF İFLAS ETTİ VE ÖLDÜ”
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban eylemde yaptığı açıklamada, “19 yıldır AKP’nin uyguladığı yanlış politikalar sonucu tarım, hayvancılık ve küçük esnaf öldü. Pandemi süresi esnaf ve üretici lehine iyi bir noktada yönetilmedi. 3 ayda 30 bin esnaf kepenk kapattı. Yani iflas etti ve öldü” dedi.