Esnaf, Nebati'den 5 liralık madeni para istedi

Esnaf, Nebati'den 5 liralık madeni para istedi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Isparta'da esnaf ziyaretinde bulundu. Bir esnafın '50 kuruş, 1 lira sıkıntısı çekiyoruz, hatta 5 lira madeni para basılsın' talebi üzerine "Biraz basalım mı?" diye sordu. Nebati, esnafın...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Isparta'da esnaf ziyaretinde bulundu. Bir esnafın '50 kuruş, 1 lira sıkıntısı çekiyoruz, hatta 5 lira madeni para basılsın' talebi üzerine "Biraz basalım mı?" diye sordu. Nebati, esnafın 'Yağdıralım, ne olacak?' sözlerine de gülerek "Yağdıralım" karşılığını verdi.

ANADOLU AJANSI YAYINLAMADI
Bakan Nebati ve Ispartalı esnaf arasında geçen diyalog Anadolu Ajansı'nın görüntülerinde yer almadı. Esnafın 'işlerin yolunda gittiğini' söylediği kısımdan sonraki yerler videodan çıkarıldı.

Bakan Nebati, il başkanlığındaki konuşmasında iş dünyasıyla buluştuğunu, esnafı ziyaret ettiğini belirtti. Bakan, kentte güler yüzle karşılandığını da özellikle vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Faiz sebep enflasyon sonuç, nass (İslami kural) oradayken bize ne oluyor” diyerek başlattığı faiz indirimi ve yeni ekonomi modeli sonrasında hızla artan döviz kurları ve enflasyon sorununun kaynağı ekonomi politikaları değilmiş gibi konuştu:
"Biz iddia ediyoruz ve diyoruz ki bu enflasyon belasının üstesinden gelecek olan da biziz. Biz yüksek enflasyonu bu ülkeden defedecek iradeye sahibiz, yol ve yöntemlerimiz belli. Attığımız adımlarla sizlerin duasıyla, iş dünyasının müthiş performansıyla, aldığımız tedbirlerle bu işin üstesinden geleceğiz."