Et ve Süt Kurumu satacak et bulamayınca ‘2.500 lira destek’ geldi

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 14, 2022 / 10:59

Et ve Süt Kurumu ramazan ayı için ikinci kez tedbir kararı aldı. Geçen hafta kıyma ve kuşbaşının ucuza satılacağını duyuran kurum şimdi de yetiştiriciye sığır başına 2 bin 500 TL yardım verileceğini açıkladı.

Resmi Gazete’de yayınlanan Et Piyasası’nın Düzenlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı’na göre uygulama 2 Nisan’dan itibaren geriye dönük olarak yürürlüğe giriyor. Kararın, “hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, besiciyi ve tüketiciyi korumak, piyasada oluşan fiyat dalgalanmalarını önlemek ve kamu yararı kapsamında 2022 yılı ramazan ayı içinde kırmızı et piyasasını düzenlemek amacıyla hazırlandığı” belirtildi.

Serbest piyasaya oranla görece ucuz olan ESK’nın mağazaları önünde kuyruklar uzamaya başlayınca “kuyrukları azaltmak için” ESK et fiyatına yüzde 48 zam yapmıştı. Tepkiler sonrasında ESK yüzde 15 indirime gitmişti.

2.500 liralık destek ödemesi için gerekli kaynağın Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2022 yılı tarımsal destekleme bütçesinden sağlanacağı belirtildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top