Eti kasaptan alma, kuzu kestir

Eti kasaptan alma, kuzu kestir
Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici’nin katıldığı bir televizyon programında, yeni yılda yapılan zamlara ilişkin bir soruya verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu.TV100’de Pınar Işık...

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici’nin katıldığı bir televizyon programında, yeni yılda yapılan zamlara ilişkin bir soruya verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu.

TV100’de Pınar Işık Ardor’un programına konuk olan Destici, Türkiye’deki son dönemde artan fiyatlarla ilgili soruya yanıt verirken kendi aldığı bir tasarruf önlemini şu ifadelerle anlattı:
“Ben tasarrufa dikkat ediyorum. Ben gidip kasaba 100 lira verip et almıyorum. Gidip kuzuyu kestiriyorum ya da toplu bir hayvanı oradan parçalayıp alıyorum. Buna kadar dikkat ediyorum. Buna herkes dikkat edebilir. Herkes bu imkanı da bulamayabilir, bu ayrı mesele. Bu zamları ben de iliğine kadar ailemle hisseden birisiyim.”

Destici konuşmasının devamında zenginlerin CHP ve İYİ Parti’ye oy verdiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:
“Bütün zenginler, seküler hayat yaşayanlar CHP’ye oy veriyor ağırlıklı olarak ve şimdi İYİ Parti’ye oy veriyorlar… Bize oy verenler orta sınıf ve altı… Onun için benim seçmenim bunu (ekonomik kriz) hissediyor. Buna en vakıf olan siyasetçilerden biriyim. Çünkü hayatın içinden geliyorum.”

BİZİ ANLAYAMAZLAR
Sözlerine gelen tepkinin ardından Haber Global’e konuşan Destici, “Hayatlarında bir ellerine çapa alıp tarla çapaladıklarını zannetmiyorum” dedi.

Sözlerini savunmaya devam eden Destici, “Toprağı saksıda, kuzuyu dizide sevilecek bir hayvan olarak görmüş olanlar bizi anlayamazlar. Tükettiğimiz pek çok şeyi de kendimiz üretiyoruz, hem tasarruf ediyoruz bunda hem de sağlıklı besleniyoruz” ifadelerini kullandı. Destici, kendisine yönelik algı operasyonu yapıldığını iddia etti.