Etkinlikler iptal

Etkinlikler iptal
Amasra’da yaşanan maden ocağı patlaması dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanında birçok etkinlik iptal edildi ya da ertelendi. Öte yandan spor etkinliklerinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı öğrenildi. Antalya...

Amasra’da yaşanan maden ocağı patlaması dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanında birçok etkinlik iptal edildi ya da ertelendi. Öte yandan spor etkinliklerinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı öğrenildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TED yaşamını yitiren madencilerin çocuklarına eğitim desteği vereceğini duyurdu.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından 16 Ekim Pazar günü Ankara'da yapılması planlanan 'Büyük Eczacı Mitingi'nin Amasra'da yaşanan maden ocağı patlaması dolayısıyla ertelendiği açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı hafta sonu yapılması planlanan tüm kültür-sanat etkinliklerinin ertelendiği duyuruldu.

Gölhisar Tarım Kültür ve Turizm Festivali Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeni ile ileri bir tarihe ertelendi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Kongre Merkezinde devam eden Sıfır Atık Festivali kapsamında 16 Ekim Pazar günü gerçekleşecek Çok Güzel Hareketler-2 ekibinin gösterisinin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen önceki gün başlayan ve 3 gün sürecek olan Aydınfest, Bartın’da yaşanan maden olacağı faciası nedeniyle iptal edildi. Festivalin ileri bir tarihte düzenleneceği belirtildi.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu hafta oynanacak karşılaşmalarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

MADENCİ ÇOCUKLARI UNUTULMADI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Amasra'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin çocuklarına eğitim bursu sağlayacaklarını söyledi.

Türk Eğitim Derneği’nden yapılan açıklamada "13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da yaşanan maden faciası sonrasında 'Soma'nın evlatları artık hepimizin evladı' demiş ve babalarını yitiren evlatlarımıza halen sürmekte olan burs desteğimizi vermeye başlamıştık. Amasra'da yaşanan maden faciası sonrasında da babalarını yitiren evlatlarımıza eğitim bursu vererek sahip çıkacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı.