Eunice Fırtınası’nda bilanço ağırlaşıyor: 16 ÖLÜ

Eunice Fırtınası’nda bilanço ağırlaşıyor: 16 ÖLÜ
Cuma günü İngiltere’de başlayan ve Avrupa’nın geniş bir bölümünde etkili olan fırtına sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya ulaştı.Resmi verilere göre, İngiltere ve İrlanda Cumhuriyeti’nin yanında, Belçika,...

Cuma günü İngiltere’de başlayan ve Avrupa’nın geniş bir bölümünde etkili olan fırtına sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya ulaştı.
Resmi verilere göre, İngiltere ve İrlanda Cumhuriyeti’nin yanında, Belçika, Hollanda, Almanya ve Polonya’da da ölümler yaşandı. Avrupa genelinde milyonlarca ev elektriksiz kaldı, ulaşım ağları etkilendi. Hollanda sahil güvenliği, fırtına nedeniyle Kuzey Denizi’ne sürüklenen 26 boş konteynerı aramaya devam ediyor.

HOLLANDA’DA 4 KİŞİ ÖLDÜ
Fırtına yüzünden Belçika ve Almanya’da da çok sayıda kişi yaralandı, milyonlarca euroluk maddi zarar meydana geldi.
Hollanda, Belçika ve Almanya’da öğleden sonra etkili olmaya başlayan fırtınanın hızı, saatte 170 kilometreye ulaştı.
Eunice Fırtınası, Almanya’da da da yer yer 170 kilometre hıza ulaştı.

Almanya’da da, Kuzey Ren-Vestfalya’da bir sürücü fırtınanın aracını devirmesi nedeniyle, bir diğeri ise aracının üzerine ağaç düşmesi nedeniyle öldü. Cuxhaven bölgesinde de bir kişi, evinin çatısından düşerek hayatını kaybetti.

Alman medyasının “Zeynep Fırtınası” diye adlandırdığı şiddetli rüzgar, Hamburg’da şiddetli dalgaların yarattığı su baskınlarına neden oldu. İtfaiye ve polis, Bremen kentinin bazı semtlerini tahliye etti.