Evi basılan Trump ifade vermeyi reddetti

Evi basılan Trump ifade vermeyi reddetti
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida’daki malikanesine yapılan FBI baskının ardından dün New York Başsavcılığı’nın talebini reddetti ve ifade vermedi.New York Başsavcısı Letitia James’in talebi üzerine etrafındaki gizli...

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida’daki malikanesine yapılan FBI baskının ardından dün New York Başsavcılığı’nın talebini reddetti ve ifade vermedi.

New York Başsavcısı Letitia James’in talebi üzerine etrafındaki gizli servis ve özel korumalardan oluşan geniş güvenlik ekibi ile Başsavcılığa gitti. Trump, başsavcılığına varmasından bir saat sonra soruşturmayı ve Başsavcı Letitia James’i eleştirdiği bir açıklama yaptı.

Trump, “Bu sürece uzun yıllar ve milyonlarca dolar harcandı ve hiçbir sonuç çıkmadı. Amerika Birleşik Devletleri Anayasası’nın her vatandaşa tanıdığı haklar ve ayrıcalıklardan faydalanarak bana yöneltilen soruları yanıtlamayı reddettim” dedi.

ABD Anayasası’nın Beşinci Ek Maddesi kişinin kendi aleyhinde tanıklık etmesine karşı koruma sağlıyor.

James, Trump Organization isimli şirkete ait gökdelenler ve golf sahaları gibi varlıkların değerinin 10 yıldan fazla süredir finansal tablolara yanlış yansıtılarak vergi kaçırıldığını iddia ettiği soruşturma kapsamında Trump ve çocuklarını ifade vermeye çağırmıştı.

BELGELERE EL KONULDU

Wall Street Journal’in (WSJ) ulaştığı bilgilere göre FBI, arama sonucunda 10 kutu belgeye el koydu. Trump, Ocak 2022’de Ulusal Arşiv’in talebi üzerine 15 kutu belgeyi geri vermişti. Trump’ın gizli belgeleri saklaması veya imha etmesi suçunu işlediği kesinleşirse yasalara göre siyasi yasaklı hale gelmesi öngörülüyor.