Evinde kayıp

Evinde kayıp
Fenerbahçe, Kadıköy’de Antalyaspor’la 1-1 berabere kaldı. Maça baskılı başlayan Fenerbahçe, bir Kadıköy klasiği olarak savunma hatasıyla golü yedi. Tisserand, Fredy’ye “Al da at” dercesine bir pas verdi, Fredy de golü...

Fenerbahçe, Kadıköy’de Antalyaspor’la 1-1 berabere kaldı. Maça baskılı başlayan Fenerbahçe, bir Kadıköy klasiği olarak savunma hatasıyla golü yedi. Tisserand, Fredy’ye “Al da at” dercesine bir pas verdi, Fredy de golü attı. Golden sonra baskısını artıran Fenerbahçe pozisyon bulmakta zorlandı ve ilk yarı 1-0 Antalyaspor üstünlüğüyle bitti.
İkinci yarıya Erol Bulut, Valencia-Ozan Tufan değişikliğiyle başlarken, Sarı Lacivertliler yine pozisyon bulamadı. Samatta etkisiz kalırken, Erol Bulut da 65. dakikaya kadar takımı izlemekle yetindi. Daha sonra Cisse, Ferdi ve Thiam oyuna girdi ve Antalyaspor kalesine pozisyonlar yakalandı. 83’te Valencia ceza alanında harika çalımlarla bir gol attı.
90+3’te Pelkas ceza alanında yerde kaldı ancak elle oynama gerekçesiyle penaltı VAR’dan döndü. Uzatma dakikalarında önce Cisse karşı karşıya, daha sonra da Podolski bomboş pozisyonda inanılmaz goller kaçırdılar. Ezeli rakiplerinden Beşiktaş’ın kazandığı, Galatasaray’ın ise mağlup olduğu haftada Fenerbahçe büyük fırsat tepti.
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Ümit Öztürk, Serkan Ok, Gökhan Bilir
Fenerbahçe: Altay, Gökhan Gönül, Tisserand, Szalai, Novak (Cisse dk. 67), Ozan Tufan (Valencia dk. 46), Sosa, Osayi-Samuel (Ferdi dk. 79), Mesut Özil (İrfan Can dk. 67), Pelkas, Samatta (Thiam dk. 79)
Teknik Direktör: Erol Bulut
FTA Antalyaspor: Boffin, Bünyamin, Veysel, Naldo (Orgill dk. 77), Kudryashov, Eren Albayrak, Fredy (Doğukan dk. 68), Nuri Şahin, Hakan Özmert, Amilton (Podolski dk. 83 ?), Gökdeniz
Teknik Direktör: Ersun Yanal
Goller: Fredy (dk. 12) (FTA Antalyaspor), Valencia (dk. 83) (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Boffin (Karşılaşmanın ardından) (FTA Antalyaspor)