Evire çevire dövdüler takipsizlik aldılar

Evire çevire dövdüler takipsizlik aldılar
Cumhurbaşkanlığı korumaları ve polisleri tarafından İstanbul Ortaköy’de darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun işkence davasında savcı takipsizlik kararı verdi.Erdoğan’ın katıldığı 13 Nisan 2019 tarihindeki Demirören-Kalyoncu...

Cumhurbaşkanlığı korumaları ve polisleri tarafından İstanbul Ortaköy’de darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun işkence davasında savcı takipsizlik kararı verdi.
Erdoğan’ın katıldığı 13 Nisan 2019 tarihindeki Demirören-Kalyoncu ailelerinin düğünü sırasında, Çırağan Sarayı yolunun neden kapatıldığını soran Sürenoğlu, Cumhurbaşkanının korumalarının şiddetine maruz kalmıştı.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise “Ona bunu yapanlar ise devletimizin polis üniforması giydirdiği, polisliğin yüz karası 3-5 kabadayı.Benim devletimin verdiği silahı, kimlik kartını taşıyan ama polis olmayı becerememiş çapulcu, kabadayı, çete üyesi. Allah belanızı versin. Ben bu işi takip ederim, barolar takip eder, Türkiye Barolar Birliği takip eder şu anda şakağıma tabanca dayasanız ben bu işin peşini bırakmam” ifadesini kullanmıştı.
Darp raporu almak isteyen Sürenoğlu üç hastane gezdi, 10 doktorla görüştü. Savcı tutuklanmasını istedi, mahkeme ise ev hapsi şartıyla bıraktı. Sürenoğlu hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaretten açılan dava kısa sürede düştü.
Bir vatandaşın çektiği görüntülerde ve bilirkişi raporunda da Sürenoğlu’nun hakarette bulunmadığı ortaya çıkmıştı.
ADBULHAMİT GÜL TAKİP EDECEĞİNE DAİR SÖZ VERDİ
Sürenoğlu olaydan sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kendisini aradığını, “HSYK’da da savcı ve hakimler hakkında gerekli soruşturmayı başlatıyorum, geçmiş olsun” dediğini aktardı.
Savcı Arif Kaplan dosyadaki 10 kamera kaydına rağmen araç içindeki kamera kaydını sordu. Oysa dosyadaki kayıtlarda, Sürenoğlu’nun araca sağlam girdiği, aracın Çırağan’a geldiği, etrafında çok sayıda polisin görüldüğü, araca giren çıkan polislerin olduğu görülüyor. Dahası dosyada 10 doktorun darp raporu var. Buna rağmen savcı araç içi kamera kaydı olmadığı için, diğer polislerin ifadesine başvurmadan “müştekinin şüpheliler tarafından görevin gerekleri dışında kasten yaralandığına dair kamera kaydı veya tanık beyanı dahil somut delil bulunmadığı…” ifadesini kullanarak şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.