Eylem devam edecek, CHP aym’ye başvuracak

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 7, 2020 / 06:58

Adalet Komisyonu görüşmeleri boyunca Meclis önünde dört gün oturma eylemi yapan baro başkanları illerde eylemlerine devam edecek, Genel Kurul görüşmeleri başlayınca yeniden Ankara’ya gelecekler. CHP ise Genel Kurul’da da muhalefet edeceği düzenlemeyi, yasalaşması halinde aynı gün Anayasa Mahkemesi’ne götürecek.
VİRGÜL DAHİ DEĞİŞMEDİ
Türkiye Barolar Birliği ve 80 il barosunun karşı olduğunu açıkladığı yasa teklifi CHP, İYİ Parti ve HDP’nin karşı oylarına karşın tek bir kelime dahi değişmeden komisyondan geçti.

‘SAVUNMA DİRENİŞİ KENTLERE YAYILACAK’

Komisyon görüşmelerinin tamamlanması ile oturma eylemlerini sonlandıran ve önümüzdeki günler için bir eylem planı hazırlayan baro başkanları, tüm kentlerdeki adliyelerde teklife karşı mücadelelerini sürdürme kararı aldı. Gazete Pencere’ye konuşan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, “Yarın tüm Türkiye’de adliye saraylarında basın açıklaması, oturma eylemi, adalet zinciri gibi eylemler yapacağız. Eylemlerin şekline barolar kendileri karar verecek ama savunma direnişini kentlere yayacağız diyebilirim. Teklifin Genel Kurul’da görüşülmeye başlanmasıyla da yeniden Ankara’da baro başkanlarıyla bir araya geleceğiz” dedi.
CHP: GENEL KURUL’DA MÜCADELE EDECEĞİZ
Çoklu baro teklifinin Genel Kurul’da itiraz edilen konularda bir değişiklik yapılmadan yasalaşması durumunda CHP, yasanın yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, teklifin geri çekilmesine ilişkin mücadeleyi Genel Kurul’da sürdüreceklerini belirterek, “Teklife ilişkin görüşlerimizi Genel Kurul’da da güçlü bir şekilde paylaşacağız. Bu teklif, mutlaka geri çekilmeli. Eğer yasalaşırsa barolar hukuk devletini koruyamaz, savunamaz hale gelir. Kadın hakları, çocuk hakları, doğa hakları mücadelesi zarar görür. Barolar zayıflarsa vatandaşların hak ve özgürlükleri güvencesiz kalır” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top