Eylem sırası HepsiJet kuryelerinde

Eylem sırası HepsiJet kuryelerinde
Trendyol Express kuryelerinin eyleminden sonra şimdi de HepsiJet kuryeleri kontak kapattı. Paket başı 3,75 TL ile çalışan HepsiJet kuryelerinin aktardığı bilgilere göre 2022 için 4,75 TL yani 1 TL zam teklif edildi.Aldıkları ücretin...

Trendyol Express kuryelerinin eyleminden sonra şimdi de HepsiJet kuryeleri kontak kapattı. Paket başı 3,75 TL ile çalışan HepsiJet kuryelerinin aktardığı bilgilere göre 2022 için 4,75 TL yani 1 TL zam teklif edildi.

Aldıkları ücretin asgari ücretin altında kaldığını belirten kuryeler, “Garanti 12 bin 500 TL + KDV bizim hakkımız” diyerek haklarını arayan arkadaşlarına yönelik yapılan baskıların da son bulmasını istedi.

Trendyol Express kuryeleri yüzde 11’lik zamma tepki göstererek kontak kapatmıştı. Üç gün süren eylemlerinden sonra Trendyol yönetimi işçilerin haklarını vererek yüzde 38,8 oranında zam yapıldığını duyurmuştu.

Antalya’da kontak kapatan HepsiJet çalışanları tarafından yapılan açıklama şöyle:
“Biz HepsiJet emekçileriyiz. Her gün evlerinize kargo taşıyoruz. Sabit ücretimiz yok. Paket taşırsak para var, paket taşımazsak para yok. Ve iş yükümüz ağır, kazancımız az. Bir günde 200 km yol yapan arkadaşlarımız var. Araç masrafları, benzin, bakım, muhasebe tüm bu masraflar bizim cebimizden gidiyor. Benzine, ekmeğe, peynire gelen zamlar ortada. Ev geçindiriyoruz, araç kredisi ödüyoruz. Aldığımız ücret, asgari ücretin bile altında kalıyor. Bu nasıl adalet? Sesimizi herkesin duyurmasını, istediklerimizi tüm yöneticilerin duymasını istiyoruz.”