Eylemci dedenin, Demokrat adayı torunu

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 20, 2022 / 10:29

İsrailli sporcuları 1972’deki Münih Olimpiyatları sırasında öldüren Filistinli Kara Eylül örgütünün organizatörlerinden Muhammed Yusuf al-Najjar’ın torunu Ammar Campa-Najjar, California’nın Chula Vista kentinin belediye başkanlığı için yarışa girdi.

1972 Münih Olimpiyatları sırasında Filistinli Kara Eylül örgütünü, kaldıkları apartmanı basıp rehin aldıktan sonra 11 İsrailli sporcuyu çatışma esnasında öldürmüştü. İsrail gizli servisi MOSSAD daha sonra Kara Eylül örgütünün üyelerini öldürmüştü. Kara Eylül baskınının organizatörü olduğu iddiasıyla eşiyle birlikte öldürülenlerden biri de Muhammed Yusuf al-Najjar’dı.

Karar’ın haberine göre, Yaser Arafat’ın yakınlarından olan El Fetih yöneticisi al-Najjar’ın torunu Ammar Campa-Najjar Demokrat Parti’den siyasete atıldı. Rakipleri tarafından geçmişi hatırlatan Najjar, her şeye rağmen ön seçimleri kazanmayı başardı.

California eyaletine bağlı Chula Vista kentinin belediye başkanlığı için yarışacak Najjar, seçim kampanyasında ABD solunun önemli figürlerinden biri olan Amerikalı Yahudi Bernie Sanders’in desteğini almış durumda.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top