Eylemler 13. gününde devam etti

Eylemler  13. gününde  devam etti
ABD’de polisin siyahi George Floyd’u ensesine diziyle baskı uygulayarak öldürmesiyle başlayan protestolar dün de devam etti. Protestoların başladığı ve Floyd’un öldürüldüğü yer olan Minneapolis’in Şehir Konseyi, veto...

ABD’de polisin siyahi George Floyd’u ensesine diziyle baskı uygulayarak öldürmesiyle başlayan protestolar dün de devam etti. Protestoların başladığı ve Floyd’un öldürüldüğü yer olan Minneapolis’in Şehir Konseyi, veto edilemeyecek bir çoğunlukla şehrin polis gücünü dağıtmaya karar verdi.
Şehrin mevcut polis sisteminin düzenlenemeyeceğini belirten üyeler, protestocuların karşısına çıkarak, “Polis Departmanı’nı dağıtma sürecini başlatacaklarına” dair söz verdi. Şehirde 10 gece üst üste meydana gelen büyük eylemlerin ardından New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, belediyenin polise sağladığı parada kesintiye gidileceğini ve bu paranın sosyal hizmetler için kullanılacağını belirtti. Ülke genelinde protestocular, belediye başkanlarına, “Polisi finanse etmeyi bırakın” tezahüratlarıyla sesleniyordu.

PROTESTOCULARA ATEŞ AÇILDI: 1 YARALI

Protestolar ABD’de ülke genelinde devam ederken Seattle kentinde bir araç protestocuların arasına daldı. Daha sonra araçtan inen sürücü protestocuların arasına girip tabancasıyla ateş açtı. Olayda en az bir kişinin yaralandığı kaydedildi. Kent polisi zanlının gözaltına alındığını, yaralının da hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Saldırının görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. İsminin Daniel olduğunu söyleyen yaralı, “Silahın koluma ateşlendiğini duydum. Tam zamanında hareket ettim. Amacım oradaki insanları korumaktı” dedi.