EYT Derneği Başkanı Özüpak: Yasanın geriye işlemesi Anayasa ile bağdaşmıyor

EYT Derneği Başkanı Özüpak: Yasanın geriye işlemesi Anayasa ile bağdaşmıyor
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, 13 yıldır mücadele ettikleri EYT konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Haberglobal ekranlarında konuşan Özüpak, “Bu yasanın geriye doğru işletilmesi dünyada...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, 13 yıldır mücadele ettikleri EYT konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Haberglobal ekranlarında konuşan Özüpak, “Bu yasanın geriye doğru işletilmesi dünyada ve Türkiye’de bir ilki yaşattı ve emeklilikte yaşa takılanları doğurmuş oldu. Gördük ki, hükümetimiz bizi “adınız soyadınız biz sizi ararız”. Böyle bir süreç bizi dernekleştirmeye götürdü. Amacımız tüm Türkiye’de bu haklarından kimsenin habersiz kalmasını istemediğimizdendir” ifadelerini kullandı.
İLERİYE DOĞRU İŞLEMELİ
Yasaların geriye doğru işletilme konularının belli başlı olduğunu söyleyen Özüpak, “Bir savaş anında ya da en önemli taarruz anlamında yasaları geriye işletebilirsiniz ama burada bizim emeklilik hakkımız Anayasal bir hak. 2-17 yıl işe girişlerimiz geriye doğru işletilerek yaş haddini getirmek Anayasa’nın geriye işlemezlik ilkesi ile başdaşmıyor. Biz yasanın karşıtı değiliz ama bunun ileriye doğru işletilmesi gerekiyor” dedi.
EYT’lilerin iş bulmasının neredeyse imkansız hale geldiğini söyleyen Özüpak sözlerini şöyle tamamladı: “İş başvurusunda, devlet ya da özel kurumda 35 yaş sınırı isteniyor. Zaten yaş aralığımız 45-50… Çözüm aşamasında tamamen bu haklarımızın verilip arkasından genç nüfusumuza iş imkanı sağlanmalı.”