EYT için ayrı telden sözler

EYT için ayrı telden sözler
Yaklaşık 2.5 milyon kişinin beklediği emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenleme için Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan...

Yaklaşık 2.5 milyon kişinin beklediği emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenleme için Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan üç günde üç farklı açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 29 Aralık’ta ayrıntılarını açıkladığı EYT düzenlemesinde herhangi bir yaş sınırının uygulanmayacağını, en kısa sürede başlatılacağını söylemişti.

İlk olarak, Bakan Nebati, düzenlemenin 15 Ocak’ta yürürlüğe girmesinin planlandığını söyledi. Ancak olmadı. AKP’li Elitaş iki gün önce, “EYT bize geldikten sonra Meclis’te 10 günlük bir çalışma süresi gerekir. Kimse endişe etmesin, yetiştireceğiz. Bakanlık henüz çalışmayı göndermedi” dedi.

Bakan Bilgin ise önceki gün EYT düzenlemesinden faydalanacak olanların ilk aylıklarını ‘şubat ya da martta’ alacaklarını söyledi. AKP’li Elitaş’ın aksine Bakan Bilgin, düzenleme için Meclis’te çalışıldığını savundu.

Bakan Nebati dün bu kez, “Zannedersem yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur. Biz hazırız” dedi.