EYT'de işverenin 2 talebi kabul edildi

EYT'de işverenin 2 talebi kabul edildi
Nasıl Bir Ekonomi gazetesinin internet sitesi ekonomim.com’da Mehmet Kaya’nın aktardığına göre Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret gündemi ve takvimi belirlenmesine yönelik...

Nasıl Bir Ekonomi gazetesinin internet sitesi ekonomim.com’da Mehmet Kaya’nın aktardığına göre Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret gündemi ve takvimi belirlenmesine yönelik toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile “emeklilikte yaşa takılanlar” gündemli bir araya geldi. Bakanlıkta iki toplantı arasında bir basın açıklaması yapan Burak Akkol, kıdem tazminatı finansmanı ve emekli olanların çalışmaya devam etmesi halinde oluşacak ilave prim yükünün azaltılması konusunda Bakan Vedat Bilgin’in düzenleme yapılacağını söylediğini aktardı.

KIDEM TAZMİNATI İÇİN KGF DESTEKLİ KREDİ
TİSK Başkanı Akkol, yaptıkları bir ankette, EYT kapsamına giren çalışanların yüzde 80’inin emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek istediğini, yine işverenlerin de büyük kısmının bu kişileri çalıştırmak istediği sonucunun çıktığını belirtti. Akkol, “Emekli olup çalışmaya devam edince yüksek prim ödeniyordu. Bakanımız müjdeyi verdi bu durumda işverene ilave maliyet olmadan işveren ilişkisi devam edecek, çalışanlarla, emekli olup çalışanların primleri eşitlenecek” dedi. Kısa süre içinde çok sayıda kişinin emeklilik yoluyla kıdem tazminatı istemesiyle ortaya çıkacak finansman yükü konusunda da ilerleme sağlandığını belirten Akkol, Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli, uygun bir finansman sağlanması yönünde çalışmalar yapıldığını belirtti.