EYT’DE YAŞ KESİN GİBİ

EYT’DE YAŞ KESİN GİBİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir türlü sonuçlandırılamayan EYT ile ilgili yeni açıklamalar yaptı, bugün yapılacak Kabine Toplantısı’nda konunun tartışılacağını, son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir türlü sonuçlandırılamayan EYT ile ilgili yeni açıklamalar yaptı, bugün yapılacak Kabine Toplantısı’nda konunun tartışılacağını, son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceğini söyledi.

YAŞ SINIRI OLACAK MI?
Vedat Bilgin bugün yapılacak olan Kabine Toplantısı’ndan da karar çıkmayabileceğini vurguladı, “Bir yaş aralığı olması ihtimal dahilinde. Henüz netleşmedi. İmkanlar nispetinde en kapsayıcı düzenlemeyi çıkaracağız” dedi.

EYT’li sayısının her ay arttığını anlatan Bilgin, “Aralık ayının başındaki rakam 1 milyon 900 bindi. Sayı her ay artıyor. Ocak ayı başında 2 milyonu geçebilir. Bu kadar kişi yaş şartı olmasaydı emekli olabilecekti. Yaklaşık 400 bini memur, 480 bini BAĞKUR’lu. Diğerlerinin çoğunluğu 4A’lılar. 274 bin kişini de işi yok ve yaşı bekliyor. Yaş sınırı olursa aşağı yukarı yarısı bu yıl, yarısı diğer yıl oluyor” dedi.