EYT’de yaş sınırı yok

EYT’de yaş sınırı yok
AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin olarak beklenen açıklamayı yaptı. Erdoğan, düzenleme ile yaklaşık olarak 2 milyon 250 bin kişinin daha emekli olma hakkı...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin olarak beklenen açıklamayı yaptı. Erdoğan, düzenleme ile yaklaşık olarak 2 milyon 250 bin kişinin daha emekli olma hakkı kazanacağını söylerken, herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacağını belirtti.

“TEŞEKKÜRLER KILIÇDAROĞLU” MESAJI YAĞDI
Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından sosyal medyada “Teşekkürler Kılıçdaroğlu” mesajı yağdı. Mesajlarda anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha iktidar olmadan çözüm için söz verdiği ve AKP’nin yapmak zorunda kaldığı icraatlar sıralandı: KYK borçlarını sildirdi, Taşeronu kadroya geçirtti, Ek göstergeyi verdirdi, Emekliye bayram ikramiyesini sağladı, Elektrikte TRT payını kaldırttı Okulda ücretsiz yemek sorununu çözüldü Şimdi de EYT'liler hakkına kavuştu.

“SEÇİMİ KAYBETSEK DE YOKUM” DEMİŞTİ, MECBUR KALDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptığı toplantı sonrasında EYT düzenlemesini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Kasım 2019 tarihinde katıldığı toplu açılış töreninde EYT düzenlemesine ilişkin olarak, "Tutturmuşlar erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Seçimi kaybetsek de yokum" demişti. Çeşitli anketlerin artık ortak noktası haline gelen “Cumhur İttifakı’nın yüzde 50’yi bulamaması, Erdoğan’a oy vermeyeceklerin yüzde 60’lara ulaşıyor olması” Erdoğan’ın bu söylediğinde de geri adım atmasına neden oldu, seçime
giderken 2.2 milyon EYT’liye bu kez “Yokum” diyemedi.

Erdoğan, geri adım atmasını da “Sistemin idamesine zarar vermemek ve ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık” sözleriyle açıkladı. Oysa SGK, daha EYT’liler yokken tarihinin en büyük açıklarını veriyor, 2022’de SGK’nın açığı 90 milyar liraya ulaştı.

Düzenleme ile 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağını vurgulayan Erdoğan, “Emekli olma hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak” dedi.

ÇALIŞACAKLARA SOSYAL SİGORTA PRİM DESTEĞİ
Erdoğan, “Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz” dedi.